Kiinanharjakoiran virallinen rotumääritelmä

(Chinese Crested Dog) 288 c

FCI:n 24.6.1987 hyväksymän rotumääritelmän mukainen. Käännös SKL-FKK:N hallituksen hyväksymä 7.6.1989.
Kiinalainen rotu, isäntämaa Iso-Britannia

Yleisvaikutelma: Toimelias ja viehkeä koira. Luustoltaan sirosta keskivahvaan. Sileä, karvaton runko, karvaa ainoastaan käpälissä, päässä ja hännässä; vaihtoehtoisesti pehmeän, harsomaisen karvan peittämä.
Ominaispiirteet: Rodussa on kaksi eri tyyppiä: kaurismainen, jalo ja siroluustoinen tyyppi ja rungoltaan ja luustoltaan raskaampi tiivisrunkoinen tyyppi.
Luonne: Iloinen, ei koskaan vihainen.
Pää: Kallo hieman kaareva ja pitkänomainen. Posket kuivat, sileät ja tasaiset, kaventuvat kohti kuonoa. Otsapenger vähäinen, ei liioiteltu. Pää sileä, ei liikaa ryppyjä. Kallo ja kuono-osa yhtä pitkät. Kuono kevyesti kapeneva, ei koskaan suippo; kuiva, ei riippuvia huulia. Kirsu erityispiirteenä kuonon mukaisesti kapea. Kaikki kirsun värit hyväksytään. Pään yleisvaikutelma viehättävä, ilme valpas. Huulet tiiviit ja ohuet. Harja alkaa mieluiten otsapenkereestä ja jatkuu niskasta kaveten alas kaulaa pitkin. Se voi olla minkä mittainen tahansa; pitkä ja runsas harja on ihanne, mutta niukkakin hyväksytään.
Silmät: Mahdollisimman tummat, lähes mustat. Valkuaista näkyy hieman tai ei lainkaan. Keskikokoiset, etäällä toisistaan.
Korvat: Matalalle kiinnittyneet: alareunan korkein kohta silmän ulkokulman tasalla. Suuret ja pystyt, hapsuiset tai hapsuttomat. "Puuterihuiskuilla" sallitaan luppakorvat.

Purenta: Leuat vahvat, säännöllinen ja täydellinen leikkaava purenta, t.s. alaleuan etuhampaat koskettavat kevyesti yläleuan etuhampaiden takapintaa. Etuhampaat suorassa rivissä.
Kaula: Kuiva, ei kaulanahkaa; pitkä, sulautuu kauniisti voimakkaisiin tapoihin. Liikkuessa pysty, lievästi kaareutuva.
Eturaajat: Lavat kuivat, kapeat, viistot. Raajat pitkät ja sirot, hyvin rungon alla. Kyynärpäät tiiviisti rungonmyötäiset. Ranteet sirot, voimakkaat, melkein pystysuorat. Varpaat eivät käänny sisään eivätkä ulos.
Runko: Keskipitkä tai pitkä. Notkea. Rintakehä melko leveä ja syvä, ei tynnyrimäinen. Rintalasta ei näy. Rintakehä kyynärpäihin ulottuva. Vatsaviiva kohtuullisesti ylösvetäytyvä.
Takaraajat: Etäällä toisistaan. Reidet pyöreät ja lihaksikkaat. Lanne vahva, sääri voimakas ja pitkä, kinner matala. Takaraajojen kulmaukset sellaiset, että selkälinja on suora.
Käpälät: Liioitellut jäniksenkäpälät, kapeat ja hyvin pitkät. varsinkin etukäpälissä nivelten väliset pienet luut erityisen pitkät, aivan kuin ne muodostaisivat ylimääräiset nivelet. Kynnet kohtuullisen pitkät, minkä väriset tahansa. "Sukat" eivät saa ulottua rannetta ylemmäs; karvoja mieluiten vain varpaissa. Käpälät eivät käänny sisään eivätkä ulos.
Häntä: Korkealle kiinnittynyt. Levossa alhaalla, mutta liikkuessaan koira nostaa sen ylös. Pitkä, kapeneva, melko suora, ei kippura eikä sivulle kiertynyt. Häntätöyhtö pitkä ja runsas, rajoittuu kolmannekseen hännän päästä. Niukka töyhtö hyväksytään.
Liikkeet: 

Pitkät, sulavat ja tyylikkäät. Hyvä askelpituus ja työntö.
Karvapeite: Rungossa ei suuria karvalaikkuja. Iho sileä ja pehmeä, kosketeltaessa lämmin. "Puuterihuiskun" turkki koostuu pehmeästä aluskarvasta ja pitkistä harsomaisista päällyskarvoista.
Väri: Kaikki värit ja väriyhdistelmät sallitaan.
Koko: Ihannesäkäkorkeus: urokset 28-33 cm, nartut 23-30 cm. Paino vaihtelee, mutta sen ei tulisi olla yli 5,5 kg.